Dé wereldtaal leren we ook op school

Onze school heeft gekozen voor vroeg vreemdetalenonderwijs (VVTO). Dat wil zeggen dat wij het vakgebied Engels aanbieden van groep één tot en met acht. Omdat de taalgevoelige leeftijd voor het zevende jaar ligt zetten wij voor het aanleren van een vreemde taal in op zo jong mogelijke kinderen.

Ipockets

De leerlingen van de groepen één tot en met vier leren Engels aan de hand van de methode iPockets. Door middel van liedjes, rijmpjes, vertelplaten en videomateriaal ontdekken de leerlingen op interactieve en speelse wijze de Engelse taal. Vanaf groep vijf stappen de kinderen over op het programma Our Discovery Island.

Het geluidsmateriaal bij deze methode is ingesproken door native speakers. Door de onderdompeling in de Engelse taal krijgen de leerlingen het vertrouwen en de gelegenheid om de taal actief te gebruiken.