Basisiondersteuning en extra ondersteuning

De ZIlveren Maan voldoet aan de eisen van de basisondersteuning. In het schoolondersteuningsprofiel wordt voor ouders, leerlingen en andere betrokkenen helder welke begeleidingsmogelijkheden onze school biedt.
Naast het begrip basisondersteuning kennen we het begrip extra ondersteuning. Bij het toewijzen van extra ondersteuning gaat het er om het meest passende onderwijsaanbod te arrangeren, dat tegemoetkomt aan de  onderwijs- en opvoedingsbehoeften van een kind. Voorbeelden van zo'n arrangement zijn de Laddergroep en plusklas Buytegewoon; twee extra deeltijdgroepen binnen ons scholencluster, respectievelijk voor leerlingen die niet goed kunnen meekomen in de reguliere groep en voor leerlingen die juist wat meer aankunnen.

Andersoortige arrangementen, zoals bijvoorbeeld kindercoaching of taalhulp voor anderstalige nieuwkomers, kunnen bij het samenwerkingsverband worden aangevraagd. Sommige leerlingen komen in aanmerking voor hulp door een remedial teacher en in sommige groepen kan ondersteuning worden geboden door een  onderwijsassistent.

Om een kind goed te kunnen volgen en om samen met ouders én het collegiale netwerk van de school de 
ondersteuning te kunnen arrangeren, is een goed leerlingendossier onmisbaar.
 

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.