Schoolkamp

Texel: een traditie om naar uit te kijken!

Het schoolkamp van groep acht is een meerdaagse reis naar Texel. In vier dagen krijgen de kinderen veel van het eiland te zien. Alle bezoeken worden per fiets afgelegd. Afhankelijk van het aantal kinderen wordt gelogeerd op een kampeerboerderij bij het dorpje Den Hoorn of De Koog. Beide accommodaties liggen op korte afstand van bos en strand en zijn voorzien van een groot speelterrein. Het bos en het strand zijn uiteraard zeer geschikt voor allerlei spellen. Tijdens het kamp wordt een bezoek gebracht aan Ecomare en het museum Kaap Skil. Ook gaat de groep wadlopen in de Mokbaai of garnalenvissen en zeehonden kijken op de Waddenzee. Het kamp wordt gehouden aan het begin van het schooljaar.
 

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.