Engels

Dé wereldtaal leren we ook op school

Onze school heeft gekozen voor vroeg vreemdetalenonderwijs (VVTO). Dat wil zeggen dat wij het vakgebied Engels aanbieden van groep één tot en met acht. Omdat de taalgevoelige leeftijd voor het zevende jaar ligt zetten wij voor het aanleren van een vreemde taal in op zo jong mogelijke kinderen. 

Blinck Engels methode

 De methode die we voor alle leerlingen gebruiken heet Blink Engels. (Pop)muziek is de basis voor alle lessen in deze methode.

Muziek brengt kinderen in beweging en helpt ze over een drempel zodat ze durven praten en schrijven in een nieuwe taal. Bij de liedjes die worden aangeboden, wordt bekeken wat de beste invalshoek is voor de les: de tekst, de artiest of de videoclip.
Leerlingen oefenen op verschillende manieren met nieuwe woorden en zinnen. Gedurende het jaar komen alle belangrijke vaardigheden aan bod zoals luisteren, lezen, spreken schrijven en zingen. 

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.